O ODGAJIVAČNICI

PANONHUNTERS MAINE COONS

PanonHunters Maine Coon Cattery 2016

Mačke su uvek bile deo mog života, umiljata, posebna bića bez kojih se ne može zamisliti dom!
2003. godine sam poželela da konačno imam rasnu mačku, ali ne bilo kakvu! Čula sam od veterinara za najveću rasnu mačku pod imenom Maine Coon. Čim sam videla prvog ‘’rakuna iz Mejna’’ uživo, sadašnjeg kastrata Svena, srce je poskočilo i zaljubila sam se u ove prekrasne divove, nežne naravi. Počela sam da razmišljam o uzgoju ove divne rase i ta ideja me nije napuštala Mnogo vremena sam provodila u razgovoru sa iskusnim odgajivačima i naravno čitala o standardu, karakteristikama i pre svega zdravlju ovih prekrasnih velikana. U martu 2005. stigla je prva uzgojna ženka, sada DCM IC/IP Yampa Dampa Midnight Colony, prelepa crna kornjačevina tigrasto ošarana, ćerka EC Carter O’Connor Alwaro, potomka nekoliko svetskih šampiona. Sledeći korak i najvažniji, bio je mužjak – u IC Fortissima Virtuosa of Baydar moja ljubav na prvi pogled. Konačno sam imala mačka iz snova sa najboljim nemačko-kanadskim linijama.

Moj san, solid, crna kornjačevina ( MCO f ), Ruška, Bonfires Desert Rose, stigla je uskoro iz odgajivačnice Bonfires iz Berlina. Sa mešavinom najboljih američkih linija ispunila je želju da u uzgojni program uvrstim, zdrave macke, raznovrsnih i nesvakidašnjih linija izuzetnog tipa i time pokušam da doprinesem izgledu i zdravlju Maine Coon mačke na ovim prostorima. U septembru 2006. godine,stigla je Kiki, Kristiana Midnight Colony, crna mramorasto ošarana ženka. Sa njenom majkom Honney Hills Naomi bila sam očarana na prvi pogled . Kada sam videla parenje sa prelepim mužjakom, Adventhill Andoverom, jednostavno sam morala da je imam! Caroline Midnight Colony je došla krajem 2006. godine. Caroline je Yampina polusestra. Od oca EC Carter O’ Connor Alwaro je nasledila tip i veličinu.
Ovo su Maine Coonovi sa kojima sam počela uzgoj i dan danas čuvam njihove linije!

Mačke u uzgojnom programu pazljivo biram na osnovu zdravih linija predaka i njihovog tipa, težeći da se uzgoj bazira na zdravim, tipičnim mačkama koje će kontinuirano unapredjivati Maine Coon rasu.

Sve mačke u uzgoju su testirane na HCM),uključujući i testiranje na mutacioni gen MybPC31, bolesti bubrega ( PKD) i bolesti kukova (HD) . Sve su negativne na FeLV i i Fiv.

KRATAK OPIS MAINE COON MAČKE

STANDARD

Ukoliko želite da me kontaktirate u vezi Vašeg mačeta iz snova ili možda Vas zanima nešto drugo vezano za svet
Maine Coon-a, pitajte bez oklevanja!


PanonHunters ( TICA) - Panoncoon ( FIFé) potomstvo živi u
Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori,
Hrvatskoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Indoneziji, Izraelu, Kanadi, Mađarskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Sloveniji,Singapuru Srbiji, Rusiji, Švajcarskoj, Tajvanu ,Ukrajini i Velikoj Britaniji.

Srdačan pozdrav,
Nataša Kovačević

PanonHunters Mine Coons    PanonHunters Maine Coons    PanonHunters Maine Coons    PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons

PanonHunters maine Coons     PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons    PanonHunters maine Coons

Naš dom

Nazad